طرز تهیه و دستور پخت

طرز تهیه قهوه کف دار با فرنچ پرس

پیشنهاد ما به شما
کتاب آشپزی کاکائو۲,۵۰۰,۰۰۰ ریال۴۳۹,۰۰۰ ریالتهیه و دانلود کتاب

در حالی که ممکن است فرنچ پرس در کابینت بسیاری از افراد خاک بخورد و مورد کم لطفی قرار گیرد، روشی بسیار ساده و کارآمد برای تهیه قهوه محسوب می‌شود. در این مقاله قصد داریم به طور کامل درباره طرز تهیه قهوه کف دار با فرنچ پرس، توضیح دهیم. اگر علاقمند به یادگیری طرز تهیه قهوه کف دار با فرنچ پرس هستید.برای یادگیری نکات طرز تهیه قهوه کف دار با فرنچ پرس تا انتهای مقاله را دنبال کنید.

اصول دم آوری قهوه با فرنچ پرس

نسبت قهوه به آب:

۶۰ تا ۷۰ گرم قهوه در ازای هر لیتر آب (۱ لیتر معادل ۱۰۰۰ میلی‌لیتر)

سایز آسیاب:

متوسط تا متوسط-ریز

انتخاب وسیله:

فرنچ پرس‌های کلاسیک از جنس شیشه ساخته می‌شوند و اکثر قوری‌های موجود در بازار نیز همینطور هستند. با این حال، به چند دلیل، اگر بودجه‌ی کافی دارید، پیشنهاد می‌کنم سراغ مدل‌های دوجداره و استیل ضدزنگ بروید.

  • دوام:

دلیل اصلی این پیشنهاد، دوام و مقاومت بالای استیل ضدزنگ در مقایسه با شکنندگی شیشه است. گرچه مدل‌های گران‌تر شیشه‌ای از کیفیت و استحکام بالاتری برخوردارند، اما یک فرنچ پرس استیل ضدزنگ برای تمام عمر همراه شما خواهد بود.

  • حفظ دمای بهینه:

یکی از نکات کلیدی در دم‌آوری قهوه با فرنچ پرس، حفظ دمای مناسب آب در طول فرآیند است. بدنه‌ی دوجداره‌ی فرنچ پرس‌های استیل ضدزنگ، خاصیتی عایق‌مانند دارد و به حفظ دمای مطلوب آب برای مدت طولانی‌تری کمک می‌کند. این ویژگی بر طعم نهایی قهوه تاثیرگذار بوده و منجر به عصاره‌گیری بهینه‌تر می‌شود.

دستورالعمل دم‌آوری قهوه کف دار با فرنچ پرس

آسیاب کردن:

برای دستیابی به حداکثر تازگی و عطر، به شدت توصیه می‌شود قهوه‌ی خود را لحظات پیش از دم‌آوری آسیاب کنید. آسیاب یکنواخت برای عصاره گیری بهینه ضروری است.

آب را به درجه جوش برسانید. سپس، بر اساس دمای مطلوب برای دم کردن قهوه، میزان مورد نیاز آب جوش را به آرامی روی پودر قهوه بریزید. در فرنچ پرس را محکم بسته و به مدت ۴ دقیقه دست نزنید.

یک قاشق بزرگ بردارید و به آرامی پوسته‌ای که روی (مایع) تشکیل شده است را هم بزنید.

با استفاده از دو قاشق بزرگ، هر گونه کف و تفاله قهوه شناور را بردارید. به مدت ۳ تا ۵ دقیقه صبر کنید، بسته به ترجیح خود و اینکه چقدر عجله دارید. هر چه بیشتر، بهتر است. این کار به تفاله های بیشتر، به خصوص تکه های ریز، اجازه می دهد تا در ته فرنچ پرس ته نشین شوند.

مرحله بعد، فیلتر را روی قهوه قرار دهید و به آرامی فشار دهید تا توری (فیلتر) دقیقا روی سطح قهوه قرار بگیرد.

فشار دادن کامل تا ته اشتباه است. با این کار تفاله‌هایی که ته نشین شده‌اند دوباره به هم می‌خورند و باعث می‌شوند قهوه شما طعم گچی ناخوشایندی پیدا کند.

به آرامی قهوه را درون لیوان بریزید. برای اینکه تفاله وارد لیوان شما نشود، حواستان به خروجی فرنچ پرس باشد و زمانی که تفاله بیشتری را در جریان قهوه خروجی مشاهده کردید، دست خود را نگه دارید و از ریختن ته قهوه خودداری کنید. نوش جان!

نگهداری و تمیز کردن فرنچ پرس:

پس از هر بار استفاده، برای حفظ بهداشت و عملکرد بهینه، فرنچ پرس را با آب گرم و مایع ظرفشویی ملایم به طور کامل بشویید. در صورتی که پس از گذشت زمان، لکه‌های قهوه‌ای رنگ روی بدنه‌ی فرنچ پرس استیل مشاهده کردید، نگران نباشید. راه حل ساده‌ای برای رفع این مشکل وجود دارد. حدود یک قاشق غذاخوری (۱۰ گرم) از رسوب‌زدای مخصوص دستگاه اسپرسوساز (برندهای معتبر مختلفی در بازار موجود است) را در یک لیتر آب داغ حل کنید. فرنچ پرس را به مدت چند ساعت در محلول مذکور بخیسانید و سپس با آب گرم به طور کامل آبکشی نمایید. با رعایت این نکات ساده، فرنچ پرس شما همواره در شرایط ایده‌آل برای تهیه‌ی یک فنجان قهوه‌ی خوش طعم و باکیفیت آماده‌ی به کار خواهد بود.

مزایای فرنچ پرس و نکاتی برای تهیه قهوه‌

قوری فرنچ پرس به دلیل سهولت کاربری و در عین حال، کیفیت بالای عصاره گیری قهوه، همواره مورد توجه بوده است. این روش دم‌آوری که بر پایه تـَـنـِـش (infusion) عمل می‌کند، عموما عصاره گیری یکنواختی را به همراه دارد و با طیف وسیعی از سایز آسیاب قهوه سازگاری دارد.

نکاتی برای به حداقل رساندن رسوب در فنجان:

  • آسیاب:

از آسیاب درشت استفاده کنید. دانه‌های درشت‌تر را می‌توان برای مدت طولانی‌تری دم کرد و در نتیجه، میزان رسوب در فنجان کاهش می‌یابد. با این حال، آسیاب بسیار ریز، فیلتر کردن را دشوار کرده و باعث ایجاد رسوب بیشتر می‌شود.

  • عصاره گیری:

مدت زمان دم‌آوری را با توجه به سایز آسیاب تنظیم کنید. برای آسیاب درشت‌تر، زمان دم‌آوری را کمی طولانی‌تر در نظر بگیرید.

  • تنظیم طعم نهایی:

در صورت ضعیف و اسیدی بودن قهوه، آسیاب کمی ریزتر را برای دفعات بعد امتحان کنید. برعکس، اگر قهوه بیش از حد تلخ است، آسیاب درشت‌تر را برای تعدیل طعم به کار ببرید.

 

توجه:

  • استفاده از فیلتر فلزی در مقایسه با فیلتر کاغذی یا پارچه‌ای، امکان عبور روغن و ذرات ریز معلق قهوه به داخل نوشیدنی را افزایش می‌دهد و بر غلظت و بافت نهایی قهوه تاثیر می‌گذارد. این روش با وجود داشتن علاقه‌مندانی، برای قهوه‌هایی که نیازمند شفافیت بالا هستند، مناسب نیست. توصیه می‌شود از این روش برای قهوه‌هایی که از قبل از طعم و عطر آن‌ها رضایت دارید و تنها به دنبال افزایش اندکی در غلظت هستید، استفاده کنید.

 

نکات دم‌آوری قهوه کف دار با فرنچ پرس:

 

گرفتن کف غلیظ با فرنچ پرس به راحتی امکان پذیر نیست، زیرا این روش برخلاف اسپرسو که از فشار بالا برای استخراج قهوه استفاده می کند، به آرامی آب جوش را از روی قهوه آسیاب شده عبور می دهد. با این حال، می توان با استفاده از چند ترفند ساده، کف ملایمی روی قهوه فرنچ پرس ایجاد کرد:

آسیاب قهوه:

  • از قهوه ریزتر نسبت به قهوه معمولی فرنچ پرس استفاده کنید. آسیاب ریزتر سطح بیشتری برای تماس آب با قهوه ایجاد می کند و به تولید کف بیشتر کمک می کند.

دم کردن:

  • قهوه را به مدت کوتاه تری دم کنید. دم کردن طولانی تر می تواند باعث تلخی قهوه و از بین رفتن کف آن شود. حدود ۳ تا ۴ دقیقه دم کردن کافی است.
  • قبل از فشار دادن پلانجر، قهوه را به آرامی با قاشق هم بزنید. این کار به پخش شدن روغن های قهوه در آب و ایجاد کف بیشتر کمک می کند.

نکات:

  • از قهوه تازه آسیاب شده استفاده کنید. قهوه کهنه عطر و طعم خود را از دست می دهد و کف کمتری تولید می کند.
  • از آب تصفیه شده استفاده کنید. آب ناخالص می تواند طعم قهوه را تحت تاثیر قرار دهد و از تشکیل کف جلوگیری کند.
  • فرنچ پرس را قبل از استفاده گرم کنید. این کار به حفظ دمای قهوه و ایجاد کف بیشتر کمک می کند.
  • بعد از دم کردن قهوه، آن را فوراً سرو کنید. قهوه کهنه کف خود را از دست می دهد.

با این ترفندها می توانید قهوه فرنچ پرس با کف ملایمی تهیه کنید. به یاد داشته باشید که کف ایجاد شده با فرنچ پرس به اندازه کف اسپرسو غلیظ و پایدار نیست.

اگر از عاشقان صنعت آشپزی و خلق طعم های شگفت انگیز هستید میتوانید با مراجعه به صفحه کتاب آشپزی، به دنیایی از تکنیک، دستور پخت ها و رسپی های محرمانه بین المللی دست یابید و دانش خود را در صنعت خوراک و نوشیدنی (آشپزی، بیکری، باریستا، بارتندری، میکسولوژی، رستری و ...) تا عالیترین سطوح جهانی ارتقا دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *